Производство на натурален пчелен мед и пчелни продукти от собствени кошери. Пчелин с рег.N: 4150В - 0458

За нас

ЗА НАС


Итер-Ко ЕООД е създадена през 2014 година, като основаната дейност е търговия на едро – износ с български млечни продукти за страни както в Европа, така и по света.

В хода на своето развитие, две години по-късно, продължава дейността си в пчеларството. Създадохме собствен пчелин, намиращ се в екологично чист район – Южното подножие на Чирпанските възвишения, богат на медоносни растения и билки. Придържаме се към хилядолетната традиция, като същевременно се съобразяваме със съвременните тенденции в пчеларството. Развихме и подвижно пчеларство, което ни позволява да селектираме и предложим монофлорен мед.

Грижим се за пчелните си семейства по възможно най-естествения начин – по време на медосбора ние не подхранваме пчелните си семейства с никакви сиропи или други субстанции, широко използвани в съвремието ни по принцип, но влияещи негативно на вкусовите и лечебни качества на меда и пчелния прашец. Така пчелите ни набавят изходната суровина за създаването на крайния продукт само от разнообразната флора в района на пчелина ни.

Дори и през зимата се стремим да подхранваме насекомите със сироп само когато е наистина наложително. По този начин се придържаме към традициите на старите майстори пчелари и, въпреки че е много трудоемко и отговорно, създаваме качествен и природосъобразен продукт.

Медът ни е изцяло натурален, не добавяме в него никакви примеси. Той достига до потребителите директно от кошера. Запазваме в максимална степен вкусовите и лечебните му характеристики. Така можете да бъдете сигурни, че ще сложите на трапезата си една изцяло натурална храна за тялото, сетивата и здравето ви.